onsdag 20 juli 2011

BärHar inlett mitt nyttiga liv. Jag har problem med sköldkörteln och vill slippa de mesta av mina mediciner så nu kör jag med ändrad kost. Inga stärkelserika kolhydrater blodet, dvs all sorts mjöl, pasta, ris, potatis, majs och socker. Däremot tillåter jag mig att frossa i frukt (som även är kolhydrater) och hade jag inte kunnat göra det så hade det inte fungerat. Nu är det dessutom en perfekt tid för man kan verkligen frossa i färsk frukt och grönsaker. Det finns så mycket att välja på. Utmaningen kommer sen i höst och en lång period när man inte har samma utbud som det finns nu.

Just nu läser jag ett häfte av Eva Renner. En 48 årig kvinna i många år har haft problem med sköldkörteln och är idag medicinfri tack vare ändrad kost! Vill du veta mer så titta in på www.vikt-igt.com


Har inlett mitt nyttiga liv. Jag har själv problem med sköldkörteln och vill slippa de mesta av mina mediciner(helst alla så klart) så nu kör jag med ändrad kost. Inga stärkelserika kolhydrater blodet, dvs all sorts mjöl, pasta, ris, potatis, majs och socker. De stärkelserika kolhydraterna omvandlas mycket snabbt till mycket blodsocker i kroppen vilket gör de mycket farliga. Däremot tillåter jag mig att frossa i frukt (som även är kolhydrater) och hade jag inte kunnat göra det så hade det inte fungerat. Nu är det dessutom en perfekt tid för man kan verkligen frossa i färsk frukt och grönsaker. Det finns så mycket att välja på. Utmaningen kommer sen i höst och en lång period när man inte har samma utbud som det finns nu.

Igår plockade jag en stor skål med smultron och röda vinbär och njöt av de i solen. Mycket godare en ett slemmigt wienerbröd :)

Ps, ni har så fel om musslor. De är inte alls slemmiga och konstiga de är ju jättegoda. Man måste göra dem på rätt sätt. Musslor på burk är inte alls samma sak eller om man köper frysa musslor. De måste vara färska! :) Viveca, sniglar däremot är slemmiga och sega, så det rekommenderar jag inte :)5 kommentarer:

katarina sa...

Haha...jag tror ändå inte jag ska prova musslor.
Jag visste inte att man kan slippa medecin med hjälp av kosten.
Jag har underproduktion på min sköldkörtel sen mååånga år. Har ätit levaxin länge nu. Men jag har legat bra i balans och kan inte tänka mig ett liv utan pasta o bröd. Har du över eller underproduktion?
Mitt kom då jag vickade som lärare ett år...inte min grej, var grymt stressad....
Jag förstår att du saknar Ayla mycket. Sally blir ju 2 år i år så hon har ju länge kvar. Kan inte tänka mig hur det skulle vara om hon inte fanns. Du måste kika in till mig...jag har tagit en så himla fin bild på henne idag. foto nr 3 i inlägget. Bara du inte bli ledsen........
Kram kram o ha en fin kväll!
Katarina

Pilo sa...

Du får skaffa dig en stor frys och frysa in sommarens härligheter. Hoppas att det finns många blåbär i skogarna nära dig. Är så imponerad av din inställning och motivation!

Sofie sa...

Det är ju så gott med musslor! Det borde alla prova, ni som inte gjort det kommer bli förvånade!
Gillar man inte skaldjur alls kanske det inte är någon höjdare, men annars, MUMS!

Viveca sa...

Ha!Ha! Ett slemmigt wienerbröd kan jag dock tänka mig!!! Hoppas kosten kommer att hjälpa dig! Så gott med bär :)
Kram!

Wildärtan sa...

Det jag saknar med GI och LCHF är ju att de inte är så för att frossa i frukt och bär. Men man kanske kan göra det ändå...:-)