måndag 3 mars 2014

Ansiktsprodukter!!?Mitt stackars ansikte! Jag vet varken ut eller in. Utslagen blir fler och fler. Ansiktet kliar och gör ont! Har varit hos läkaren men han ville inte ge mig något mot mitt ansikte innan han kan lista ut vad det är. Han tror att det är en allergiska reaktion och att jag reagerar på gluten och mjölk men jag har redan uteslutit det ur min kost för lääääänge läääänge sen. Är det mina hormoner som spökar eller är det min mage som är roten till det onda? Eller är det mina ansiktsprodukter som orsakar detta kaos i mitt ansikte. Jag känner mig som en tonåring igen. Man känner sig inte fräsch och man vill bara dra en papperspåse över ansiktet. Jag vet inte hur jag ska ta hand om min hud längre. Ska jag använda produkter för acne och få svullet, kliande ansikte med vätskefyllda utslag. Eller ska jag använda milda produkter som jag inte tycker rengör tillräckligt och ger mig igentäppta porer samtidigt som utslagen fortfarande är där? Jag vill använda ekologisk hudvård men vad? Jag vet inte hur jag ska välja i denna djungel och speciellt inte när jag inte vet vad jag har i mitt stackars ansikte. Ibland vaknar jag upp och allt är nästan borta och sen är det precis som någon viftar med ett elakt trollspö och bara på några minuter är allt tillbaks igen. Man kan till och med stå och titta i ansiktet och se hur de bara poppar upp...... 

Någon som har varit med om något liknande?
Hjälp..... :(


Kram Johanna

1 kommentar:

Rost och rädisor sa...

Fy vad jobbigt! Jag är också en känslig person som uteslutit mjölk- och glutenprodukter. Reagerar ändå på kemi ibland utan att riktigt veta varför. Igår åt jag några chokladbitar som jag normalt inte gör och idag har jag grym klåda på händerna.
Smink och hudvårdsprodukter har jag slutat med för länge sen.

Mitt råd är att du åtminstone tillfälligt slutar med alla produkter och sen lägger till en i taget när du blivit symptomfri. Det bör nog gå minst en vecka utan symptom mellan varje tillägg.

I övrigt kan jag rekommendera att du tar kontakt med en näringsterapeut som kan ta reda på hur avgiftningen i din kropp fungerar, stärka upp olika organ med hjälp av dietlista och kosttillskott. Det är fantastikst vad den yrkeskåren kan åstadkomma!

Det gäller att vara sin egen detektiv och inte stirra sig blind på vad doktorn har att komma med.

Önskar dig lycka till på denna resan för du får nog se det som ett projekt som får ta tid.

Allt gott
/Anette