lördag 20 november 2010

Snö


Så då kom snön helt plötsligt och den försvann lika fort.
Ayla och jag har en vilodag idag. Jag mår knasigt och hon är fortfarande dålig. Vi ska snart lägga oss i soffan. Jag tror jag ska rota fram en bok och tända ett härligt doftljus i vår röra. Ja, i vår röra.... ni läste rätt. Jag har glömt att berätta att jag fick för mig för någon vecka sen att nu var det dags att måla om vårt vardagsrum. Jag hade inte riktigt räknat med att tapeterna skulle lossna. De som hade tapetserat hade inte satt upp tapeterna med tapetlim utan hade satt upp tapeterna med spackel i kanterna och inte använt något i mitten vilket resulterade i att tapeterna bubblade ut något kopiöst när vi målade. Nu har vi tagit bort tapeten på de ytorna vi målade. Vi funderar på att bredspackla väggarna och sen måla. Risken är då att vi inte blir klara fram till jul, och det måste vi bli! Ett annat alternativ är att använda utjämningstapet. Dyrare men det borde gå betydligt snabbare. Vad tror ni blir enklast och går snabbast?


Jag önskar er alla en underbar lördag!

2 kommentarer:

Viveca sa...

Vi (M) satte upp helt slät väv där dörren till gamla toan suttit. Blev helt ok och bra att måla på, men det går ju åt mycket färg på väv... Vi skulle haft sådan där lagningstapet, men den var slut.

Kram o lycka till!!!

Elisa Day sa...

Oj hade dom spacklat fast tapeterna??! Hmm bra fråga, jag funderade på samma innan. Kunde inte bredspackla och utjämningstapet var dyrt så jag borrade fast gipsskivor. Men ni bor ju i hyresrätt så kanske utjämningstapet är enklast. Kram