tisdag 30 juli 2013

Isglass


När det är varmt så är det gott med något svalkande som glass. Eftersom jag inte numera har fått utesluta rätt mycket ur min kost får jag helt enkelt göra min egen glass. Jag försökte göra sorbet först. Jag mixade hallon med kokosmjölk och frös in. Det blev stenhårt när det väl hade frusit klart. Så istället tinade jag sorben lite och fyllde på den på glasspinneformar. Nu blev de perfekta och goda!  

Det har varit dålig uppdatering på bloggen. Semester och renovering av vår lägenhet här hemma har det blivit. Jag pysslar mycket med med min hälsa och mina nya matvanor. Har nu fått tillägga lite ämnen till min diet från och med idag och det känns bra. 

Jag har nu provat Dr.Hauschkas ansiktsolja  under några veckor och jag tycker faktiskt den bra. En av de bättre produkterna jag har provat för min extremt känsliga hy. Jag tycker faktiskt mina porer har blivit mindre och att jag inte är lika torr och svullen. Jag har dessutom börjar rengöra min hy med olja vissa kvällar (fett löser fett). Jag blandar då ricinolja (ca 30%) och jojobaolja (ca 70%) som jag masserar in i hyn. I bland blandar jag i även jojobakorn i oljemixen och masserar ansiktet och hals med detta. Därefter torkar jag av mixen med en het, våt handduk som jag lägger över ansiktet och låter svala några gånger. Jag tycker faktiskt att orenheteerna i huden försvinner och man får en fin lyster. Mer om hur man rengör huden med olja kan ni hitta här: www.theoilcleansingmethod.com


1 kommentar:

Marlene sa...

jag vet inte vad du fått utesluta ur din kost men jag har gjort sorbe' med äggvita, det blir mycket porösare :)