fredag 24 maj 2013

Gott knäckebröd!


Detta är min nya last! Lätt att göra och gott att äta. Dessutom håller den igång min mage :)




Ca 1 plåt!

2 dl majsmjöl (jag använder majs eller glutenfritt mjöl)
1 dl solrossfrön
1 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön
0,5 tsk salt
0,5 dl rapsolja
2,5 dl kokande vatten
Flingsalt

Rör i hop alla torra ingredienser och häll sedan i rapsoljan. Rör om och häll sedan i det kokande vattnet.  Rör om igen och bred sedan ut smeten på bakplåtspapper på en plåt. Skär i rutor och strö eventuellt över lite flingsalt. Grädda i ugnen i 150 grader i ungefär en timme!

När jag gör så gör jag dubbel stats. Det räcker till ca 4 plåtar :)
Om man brer ut smeten på en plåt räcker en sats till en plåt. Gör man som syster och jag så klickan man ut smeten på bakplåtspappret, lägger sedan ett bakplåtspapper ovanpå och kavlar. Då får man smeten riktigt fin och tunn och en sats räcker till två plåtar.

Trevlig helg!


1 kommentar:

Anonym sa...

Åh vad gott det ser ut. Jag fotade receptet i hopp om att jag själv orkar baka det. Glad sommar. Kram Malin