fredag 30 november 2012

Årets julkrans - dörrkrans

Årets julkrans!




Ett hjärta med röda inslag har pappa fått till sin dörr!
Kransen är bland annat fylld med mjuk ene, kottar från lärkträd, äpplen, ilexbär, spansk mossa. Pyntat väldigt enkelt med några lärkkottar och röda hjärtan!

Vill ni se fler julkransar?!
Gå då in och titta under kategorin: Mina Kransar.



lördag 24 november 2012

Litet hjärta till dörren!





Ett litet hjärta till dörren. Den ska få hänga på dörrhandtaget till vår ytterdörr. Tycker det är mysigt att vi välkomnande av något fint på dörren när man kommer hem efter en lång dag.



1 månad kvar till jul.

Hujedamej vad tiden går fort!

Nu är det dags att börja fundera ut vad man ska ge i julklapp till alla nära och kära. 



fredag 23 november 2012

Det går mot juletid!



På gränsen mellan höst och jul, i den tiden befinner vi oss nu och även detta arrangemang. Arrangemanget passar lika bra på hösten som till julen. En liten julkula i så hade den trillat över på att tillhöra julen helt.

I dag väntar blomsterbutiken. I dag har vi mycket att göra. Buketter inför helgen och förberedelser inför advent med att göra ljusarrangemang och fina dörrkransar.



Jag har pysslat till mig själv redan i veckan. Det blev en krans att ha på mitt ljusfat, det blev ett litet hjärta till dörren och så gjorde jag även ett hjärta till pappa, till hans dörr. Dessutom pyntade jag min stora fina ram med lite lärkkottar som jag har plockat i skogen. Mycket mera pyssel till jul blir det nog inte mer än att granen ska in och pyntas och några julprydnader ska fram.

Ta hand om er!



måndag 19 november 2012

Julkrans!

Julkrans / Dörrkrans / Adventskrans


Härlig kransinspiration från träff med Euroflorist nu i höstas! Den innehåller bland annat rosépeppar, hypericum, kvistrosor, julkulor mm.





söndag 18 november 2012

November mys!


Förra helgen var jag ledig både lördag och söndag. Vilken lyx att få vara ledig två dagar i rad och även att få vara ledig när ens käresta är ledig. Självklart för många men inte i vårt hushåll då vi båda bland annat jobbar helger som oftast är osynkroniserade  med varandra. Jag passade på att pynta vår balkong när jag var ledig med gran-girlanger och en vacker ljusslinga. Jag får inte tända den än för Micke för han tycker det är lite för tidigt men när det är dags så är det bara att plugga in ljusslingan för att få det adventsmysigt. 

Jag drömmer om hus. Ett hus som doftar gott av julens kryddor och en veranda som är mysigt välkomnande för sina vänner. En trädgård som är pyntad med ljusslingor och i alla vackra gamla fruktträd hänger det mat till alla fina fåglar.  Vi hittade det perfekta huset. Tyvärr var det fler som tyckte det och priset steg. Trots att jag och Micke arbetar duktigt så är våra löner inte höga och huspriserna ger oss svindel. Micke brukar skoja att jag borde fortsatt som ingenjör.....

Nu väntar jobb medan älsklingen är ledig. God middag har jag att se fram emot i kväll!




torsdag 8 november 2012

Naturliga hudvårdsprodukter




Nu är provburkar av Caroma beställt. Jag vet inte hur mycket jag har provat i handeln men mitt ansikte blir rött, flammigt och kliar. Har läst positiva kommentarer om den här serien och systers vän älskar dessa produkter. Nu håller jag mina tummar och hoppas att Caroma serien ska fungera på mig. 


tisdag 6 november 2012

Magiskt vackert!







Utsikt från Mickes stuga i Norge. Helt magiskt vackert. Önskar det låg närmre så att vi kunde besöka det oftare. En plats för reflektion och eftertanke!


måndag 5 november 2012

Höstmys!





Tyra har blivit förälskad i fårskinnet vi köpte från Island. Hon ligger där och myser om dagarna och kvällarna. Den fina lyktan i bakgrunden har jag släpat hem från London. Den tog allt mitt handbagage. (Jag har faktiskt hittat en webbshop som säljer den här hemma på rea dessutom. Du hittar den på Tofsar & Ting) Jag tycker den är helt underbar och den passar fint in i vårt vardagsrum. Den skapar mys!

Trevlig måndag på er alla!



söndag 4 november 2012

lördag 3 november 2012

Rosa!



Att lyckas fota igår var en omöjlighet. Våra gravarrangemang försvann i samma hast som de blev skapade. Det är härligt med allt folk och att det är mycket att göra men jösses vad trött man blir. Bjuder er på en rosa-bandet-bukett från oktober månad och önskar er alla en fin helg!



torsdag 1 november 2012

Hjärta med hjälp av en vanlig kemtvätts galge!





Ett hjärta med hjälp av en vanlig kemtvätts galge!
Perfekt att ha som stomme och man får till och med en liten krok att hänga upp sin skapelse i.
Innan frosten tog min silvernjurvinda så är det lite av en tradition att jag gör något vackert av det. I år blev det ett enkelt hjärta som hänger på min ram som står på golvet. Galgen är rätt tunn i sig så jag har virat vanligt tidningspapper om för att få lite tjocklek på hjärtat och sen har jag virat fast silvernjurvindan med vanlig sytråd för att tråden inte ska synas för mycket.



Köpte en hortensia i snitt på jobb för ca en månad sen. Den står fortfarande så fint och lyser upp i höstmörkret. En vacker snittblomma hemma gör mycket. Man glömmer nästan bort dammtussarna som så gärna vill visa upp sig!

Det är fullt upp i affären! Vi har gjort vackra hjärtan som man kan lägga på gravarna. Det är stor åtgång på dem. Vi har haft så mycket att göra att jag inte ens har lyckats fota några av våra hjärtan. I morgon blir det att göra mer hjärtan men med oasis i som vi sedan stoppar grönt i plus någon vacker ros. Här kan ni se hur de har sett ut tidigare år.