söndag 29 januari 2012

lördag 28 januari 2012

Fika tips i New York


Ska ni till New York är ett måste att fika på SERENDIPITYS. Ett tips är att inte äta något innan. Desserterna är så stora och goda att du bara vill äta upp allt. Vi gjorde misstaget att vi åt lunch där först och det var en katastrof. Maten var smaklös och överstekt och överkokt. MEN deras efterrätter är himmelska. Miljön där är kitschig och mysig och menyerna är enorma så man kan gömma sig bakom dem. När vi var i New York var där lång väntetid för att kunna komma in och njuta. Man kunde tyvärr inte ringa och boka plats eftersom det var högsäsong. Första gången vi tittade förbi var det 5 timmars väntetid för ett bord. Gången efter hade vi mer tur och det var bara en timme. Gå dit och njut, det är verkligen en upplevelse men håll er borta från deras mat och njut bara av deras desserter!







torsdag 26 januari 2012

R E A D




Finaste bokhyllan, READ hittar du hos BOFINK!
READ finns i de fyra bokstäverna R, E, A och D. Hyllan kan stå på golvet eller hängas på väggen och finns i färgerna vitt, grått och svart. Formatet på bokstäverna är anpassat efter svenska pocketböcker men kan även användas till annan förvaring och dekoration.

Det finns så mycket fint man vill ha och inget får plats i vår lägenhet. Man får lägga allt intressant på minnet och sen den dagen när det blir husköp så kan man kanske få köpa hem någon fin möbel som man har drömt om.




Att sova som en prinsessa!




Nya sängkläder från Beach House i kombination med våra tjocka härliga duntäcken är som att sova på moln. Jag rekommenderar verkligen Beach House sängkläder om du vill sova mjukt och skönt. Du hittar Beach House sängkläder hos bland annat Nordljus.


Resa till Island är nu bokad! Snart bli det snö, utomhusbad och båttur för att titta på valar!



måndag 23 januari 2012

Grön rumsavdelare


Vacker och enkel rumsavdelare.


Vacker klädställning med murgrönor i ampel som skärmar av snyggt. Rumsavdelaren är enkel att fixa ihop själv och den lika fin att ha inne som ute! Härlig inspiration från BO BEDRE.




Snö!







Så kom då snön, som ett fint puder på marken! I dag ligger lite kvar och jag och Tyra har varit ute på en långpromenad i solens sken. Härligt! Lilla vovven ligger nu utslagen i soffan som ett litet knyte. Snart blir det fika hos min gamla farmor. En kopp kaffe och lite småprat! En lugn och bra dag med andra ord!

Ta hand om er!



söndag 22 januari 2012

Nya smycken!





Nya hängen/berlocker är klara. Nu är alla stommar slut och nya kommer att göras till våren!
Vill du ha ett unikt smycke, hör av dig!




lördag 21 januari 2012

Dröm sött!


Dröm sött i rosa eller blått. Härliga påslakan och kuddar från IKEA som snart kommer till varuhusen.



Det blommiga påslakanet heter EMMIE SÖT och det rutiga EMMIE RUTA.






Det härliga blå påslakanet heter EMMIE LAND .



Härligt ljusa och fina påslakan. EMMIE LAND hade passat så fint hemma hos oss.




Jag hoppas ni alla har haft en skön sovmorgon och får en underbar lördag!

Jag själv hade sett fram emot en sovmorgon idag (är inne på min sjunde dag i dag att jobba). Sova tills man vaknar, gå en promenad och sen iväg till jobb i några timmar och sen hem igen. Men icke. Nu bär det iväg till jobb för att stryka soffor innan alla trevliga kunder kommer! :) Sovmorgon och promenad får bli i morgon istället. Då har jag ett minipass på jobb.



torsdag 19 januari 2012

Snart ska julen ut!


Snart ska julen ut. Vår julgran bestämde sig strax innan nyår att nu dör jag. Alla granar ställde sig rakt ner och julkulorna for i golvet. Ville då inte kasta ut julen utan satte lite lärkgrenar i en vas som jag pyntade med med mina söta julkulor. Nu längtar jag efter blommande grenar så nästa gång jag är ledig kommer julen att plockad bort och våren välkomnas in! Grenar i vas, pärlhyacinter och tulpaner, det är vår!

Hur är det hos er? När åker julen ut?


onsdag 18 januari 2012

Tips på resa!?







Micke och jag funderar på att ta en liten minisemester. Han har några dagar ledigt i rad och jag kan jobba mer innan och efter resan och passa på att ta lite ledigt tillsammans. Vi kommer att kunna vara lediga 4-5 dagar. Vi funderar på att resa till Island och jag tänkte höra om någon har varit där och har några tips vad man ska göra där? Vi är dock rädda för att det är väldigt mörkt där just nu! Vi försökt få fram information om antal soltimmar som de har nu och informationen vi har fått tag i skiljer sig väldigt mycket åt. Kanske någon annan har tips på något annat resmål som är värt och besökas och hinns med på några dagar!? Tar tacksam emot alla tips!

Ovanför, utsikt över New York från Top of The Rock! Längst ner i mitten ute i vattnet ser ni en liten, liten Frihetsgudinna.





tisdag 17 januari 2012

Fin väska x 2


Fin väska i två olika färger, Cognac och Moro Så fina! De kommer från TinTinStyle och jag hade gärna haft båda, men oj vilket pris. 5499 kr st kostar de.






måndag 16 januari 2012

Solvinden


Jag längtar så! Efter sol och vårblommor i rabatten. Jag fyller vår lägenhet med blommor, levande ljus och ljusslingor för att ljusa upp alla mörka morgnar och kvällar.

Fick ett IKEA pressmejl här om dagen och fick syn på den här underbara ljusslingan som tillhör en serie som heter Solvinden. Solvinden är en solcellslampa och den ska få flytta in hos mig. Det får bli balkongen eller fönsterkarmen eller på en krokig pinne i sovrummet. Det kanske rent av blir på alla platserna jag har nämnt? Åh man kan köpa en, ladda upp den och ha den i badrummet. Micke som är flygplatsbrandman förbjuder mig att ha levande ljus inne på toaletten. Detta hade varit prefekt där inne. Solvinden brukar vara väldigt populära hos oss i Helsingborg på IKEA, och många modeller försvinner snabbt. Den här kommer att få följa med mig hem så snabbt den kommer in.



Bild lånad från IKEA




söndag 15 januari 2012

Söndags känslor




Blommor från älsklingen. Man blir glad och allt känns lite lättare.

I bloggvärlden får man lätt prestationsångest. Man läser hur lyckliga och kreativa alla är och hur de lyckas med allt de tar sig för. De publicerar vackra bilder och blir kontaktade med många kommentarer och personliga mejl. De blir headhuntade och får jobba med sina intressen. De har vackra hem och har alltid så välstädat hemma. De bakar, lagar mat och tar hand om sina barn och sina män. Alla är så lyckliga och så framgångsrika. De har fullt med energi och hinner både med att blogga flera gånger om dagen och arbeta.
Hur hinner alla? Var får alla sin energi ifrån och tid för att göra allt? Jag är imponerad.




lördag 14 januari 2012

Vårkrans till vinterkrans!




Vårkransen jag gjorde till min kära pappa (ni hittar inlägget HÄR) har blivit omgjord till en vinterkrans. Min pappa ville slänga kransen men jag tyckte det kändes lite synd eftersom den fortfarande var fin, så den fick flytta in till mig och Micke istället. Värmen inne och att jag inte har använt mig av en stålstomme gör att den numera är oval istället. Jag har klätt in den med en ljusslinga och hängt upp den i fönstret. Så fort ljuset återvänder på morgonen kommer den att få flytta ut, och denna gången blir det komposten.

Trevlig helg!



torsdag 12 januari 2012

Liebster Blog






Liebster är ett tysktord som betyder "käraste" och utnämningen ges endast till bloggare med färre än 200 följare/prenumeranter. När man får utmärkelsenskall man göra följande:

1. Tacka den som gett dig utmärkelsen och länka.

2. Skriva ner de fem bloggare man vill ge vidare Awarden till genom att lämna en kommentar hos dem.

Jag vill tacka Marie med bloggen Inspirerade fingrar för denna fina utmärkelse. Alltid roligt när någon tycker om ens blogg och de saker man bjuder på.

Jag vill lämna utmärkelsen vidare till 1 barndomsvän och till 4 av de bloggar som jag har lärt känns bäst här under min tid som bloggare.

1. Min vän Viveca med bloggen The Life of a Fed Up nurse. En blogg jag gärna följer för att hålla mig uppdaterad med vad som händer i hennes fina liv.

2. Katarina med den fina bloggen Sallys Hus. Ett vacker blogg fylld med vackra inlägg från hemmet och underbara bilder på sin fina wesite.

3. "Elisa Day" med bloggen Elisa Day. Hon tar magiska bilder och gör underbara smycken.

4. PH med bloggen Mitt lilla lingon. Hon skriver om frustrationen med sin sjukdom (samma som jag har) och kampen för att lyckas få en bulle i ugnen.

5. Malin med bloggen Malla kan baka. Malin bjuder på många härliga, smarriga bakrecept!







onsdag 11 januari 2012

Nytt hänge i vitt



Regniga tankar!

Talets gåva eller skriftens gåva var inget jag fick när jag kom till denna jord. Någon superhjärna fick jag inte heller och ingen superkropp. Något jag där emot fick är OTUR. Inte bara jag som har drabbats av detta inom familjen utan även kära syster. När något tycks gå vår väg vänder universum och ger oss ett slag i magen. Var vi så elaka i vårt föra liv att inget kan gå bra för oss? Varför måste universum hela tiden utmana oss i tålamod och styrka? Det börjar bli rätt tröttsamt och fast man försöker blicka framåt och tänka positivt kan det bli för mycket ibland. Hur gör folk för att lyckas och för att komma framåt i livet?




lördag 7 januari 2012

Ljus



Åh detta eviga mörker. Försöker mota bort det med massa tända ljus. Åh vad jag längtar solen och all grön växtlighet!



Mitt ljusfat till advent hänger fortfarande med. Min krans av silvernjurvinda med torkade hortensiablommor, grenar med lava på, näverhjärtan och pärlor.


I dag har jag varit ledig. Det var längesen sist jag var ledig en lördag och jag sov tills jag var utvilad. Så skönt och härligt!

Hoppas ni alla har en fin kväll!






torsdag 5 januari 2012

Inspiration från Nordal


Snart börjar en ny termin i keramiken. Jag säger varje tremin att nu ska jag dreja men det slutar alltid med att jag sitter och knådar, pillar, tummar och ringlar. Här härlig inspiration från Nordal där produkterna ser ringlade ut och inte drejade. Den höga kannan med vridet handtag är så fin. Lägger den i min inspirationsbok och lägger den på minnet tills keramiken börjar!