lördag 3 november 2007

Pall av en gammal låda!

På Tv4:s hemsida kan du få tips om denna söta fotpall av en gammal trälåda. Idén är rolig och smart men jag måste säga att de inte har gjort ett bra jobb gällande hur de har gjort dynorna. De är riktigt slarvigt gjorda.




Tillvägagångssätt!

1. Såga till en spånskiva utifrån kuddens storlek. Låt den gärna vara lite mindre, då formar sig nämligen kudden längs kanterna på spånskivan.

2. Klipp till det tyg som ska täcka kudden. Du behöver inte vara noggrann med storleken, du kan klippa bort överflödet senare när det är klart. Vi använder linnetyg, ett naturmaterial som är slittåligt och inte släpper igenom någonting från kudden, särskilt inte om du viker den dubbelt.

3. Lägg nu tyget som är dubbelvikt under kudden och spånskivan överst. Häfta fast linnetyget i spånskivan. När du kommer till kanterna kan det vara lite knepigt, men spänn och forma samtidigt och häfta därefter fast den. Nu kan du klippa bort allt överskott. Självhäftande kardborrband är perfekt för att få kudden att ligga stilla på äppellådan. De sista du gör nu är att skruva dit några hjul under äppellådan, nu kan den flyttas lätt och smidigt.

Bild och tillvägagånssätt är hämtat direkt från TV4.se

1 kommentar:

Elin sa...

Vilken fin blogg du har:) Massa bra och fina tips. Här ska jag börja kolla in:)