måndag 29 april 2013

Livfull bukett i rött och lime!









Härlig, livfull bukett med med rosor, kryss, nejlikor och 3 olika sorters gräs plus salal, hjärtan på tråd och vikta aspidistrablad!

Har haft en härlig helg! Ledig i två dagar, vilket har varit fantastiskt skönt. Vi har fixat här hemma och umgåtts med goda vänner två kvällar i rad. 


Hoppas ni alla får en fin vecka!




torsdag 25 april 2013

Att ha det bra!










Jag har det bra. Jag har jobb, jag har en lägenhet och jag har en fin familj. Andra har det sämre så jag ska inte klaga. Ha, ändå gör jag det. Jag ägnar mycket tid, pengar och uppmärksamhet till min hälsa. Jag gör nästan allt i min makt för att min kropp ska må bra. I somras när allt föll på plats kom nästa bakslag, denna förbannade allergi med astma till på köpet. Nu känns det som jag är tillbaks på ruta ett igen. Det är svårt att beskriva denna förlamade trötthet som har tag om min kropp. Jag är som en pillerburk. Håller man mig och skakar är jag säkert på att man kan höra alla tabletter i mig ;) Jag behöver träna men har inte kraft eller ork till det. Min favoritsyssla som är att gå långa promenader går knappt då näsan bara rinner och jag har svårt att andas. Allt blir förhalat på grund av mig kropp som inte vill samarbeta. Det är faktiskt psykiskt jobbigt att inte veta vad det är som gör min kropp så svag och hur jag ska göra den frisk. Det känns som jag famlar i mörkret för att finna ett svar.






Jag sköter mitt jobb, inga problem. Jag är van att jobba på och ha ett leende på läpparna. Det är fritiden som blir lidande. Efter jobb finns ingen energi kvar för annat, bara vila och återhämtning....




Bukett i vitt och lime!



Nu börjar vi få in pioner! Så härligt :) De är fortfarande dyra och små men vad gör det. De lyfter en hel bukett. Hortensian har också börjar komma igen i snitt.... stora härliga bollar i vackra färger. De är som stora karameller. En snittblomma hemma lyfter hela hemmet. Man behöver inte ens dammsuga ;)



tisdag 23 april 2013

Snittarrangemang!



Vad gör man med krukor som ingen vill köpa och som man har försökt att rea ut för 70%? Jo, man gör söta små snittarrangemang i dem och helt plötsligt försvinner de som smör i solsken! :)



söndag 21 april 2013

Nyheter från GreenGate på Camillas Blommor


Hej på er denna vackra söndag. Solen strålar på en klarblå himmel! 

Vi har fått in lite nyheter från GreenGate. Ni ser några av dem nedanför!
Välkomna in till oss på Camillas Blommor i Helsingborg.






Jag hoppas ni alla får en skön söndag!



söndag 14 april 2013

Flaskdekoration!


Lite tips på hur man kan göra en flaska lite roligare som man ska ge bort i present!
Vi har tagit en pappskiva som vi sedan har klätt in med gröna blad och sedan pimpat med buljongtråd, med olika sorts grönt och med hållbara blommor. Pappskivan har vi bara trätt på och vi har gjort hålet i den så tajt att den håller sig kvar på flaskan av sig själv. Får du den inte så perfekt tajt så kan du surra fast den med buljongtråd exempelvis. 

Trevlig söndag på er alla!



lördag 13 april 2013

Lågkalori muffins!




Lågkalori muffins, perfekt present att ge bort eller ha själv på soffbordet. Sockersöta men utan några kalorier. Kan det bli bättre? 

Välkomna in till oss på Camillas Blommor Eftr.

Nu är det varmare ute! Men vart tog solen vägen? Det är dags att städa på balkongen och plantera lite vårblommor. När solen kommer ska jag vara beredd! Frukost i solen! Ett av de bästa sakerna som finns!

Trevlig lördag!



tisdag 9 april 2013

Fantastisk klänning!


Fantastisk klänning med vackra blommor. Bilden är lånad från Bella & Fifi flowers.
Fler fina skapelser hittar ni på deras HEMSIDA.


måndag 8 april 2013

Ett hjärta till begravning och bröllopsplanering!


Ett hjärta till begravning! 



Här hemma börjar det så sakta planeras för bröllop. Nästa år ska Micke och jag gifta oss. Det svåra blir inte maten eller var festen ska hållas utan vilka ska bjudas. Micke vill gärna bjuda alla vi har stött på i livet (ok inte riktigt men nästan). Jag vill bjuda de som vi umgås med regelbundet och de som gör mig glad. Jag vill inte ha något stort bröllop utan jag vill ha ett mysigt, bröllop med mycket skratt och god mat! Ni som är gifta, hur valde ni ut dem som fick äran att vara med på ert bröllop?

Idag väntar jobb i blomsteraffären!
Tror faktiskt jag ska köpa hem lite penséer och plantera på balkongen i morgon när jag är ledig. Önskar lite sol i morgon så jag kan inviga balkongen sen med en kopp kaffe :)

Hoppas ni får en underbar vecka!



onsdag 3 april 2013

Enkel påskkrans




Jag vet att påsken är över men jag måste bara visa er denna enkla påskkrans/ vårkrans eller vi kanske ska helt enkelt kalla den för vårdekoration. Dekorationen är gjord av en bunt björkris och pyntat med fjädrar, vide, några glasägg, pärlor och vackert band!



Enkelt och snyggt och man fixar ihop det på max 5 minuter!