måndag 14 november 2011

Fudge till adventsmyset?






36 st

Browniebotten
125 g mörk choklad, hackad
100 g smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
2 ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl
75 g mörk choklad, hackad

Sätt ugnen på 175°.
Hacka chokladen (125 g) och smält den i mikron eller över ett vattenbad.

Vispa ihop smör och socker. Vispa upp äggen i en separat bunke och tillsätt lite i taget i smörblandningen.

Rör i den smälta chokladen.

Blanda de torra in- gredienserna i en skål och vänd ner i smeten. Vänd ner den mörka chokladen (75 g) i smeten.

Bred ut smeten i en form, ca 24 x 24 cm, med ett bakplåts- papper i botten. Grädda mitt i ugnen 35 minuter.

Ta ut kakan och låt den svalna.

Fudge
100 g ljus choklad, hackad
100 g mörk choklad, hackad
15 g smör
1/2 burk kondenserad mjölk
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl marshmallows (mini eller stora klippta i bitar)
1 dl salta jordnötter

Smält chokladen tillsammans med smör och kondenserad mjölk i ett vatten- bad. Ta av från värmen, låt svalna något och rör i vaniljsocker.

Vänd i marshmallows och jordnötter utan att röra för mycket för då smälter marsh- mallowsen. Bred ut smeten över brown- iebotten och ställ in i kylen ett par timmar tills fudgen stelnat. Skär upp i bitar med en vass kniv.

Tips! Det går också bra att göra brownien för sig och fudgen fö
r sig. Tillsätt i så fall 1 dl jordnötter i browniesmeten och låt den färdiggräd- dade kakan stå kallt 2–3 timmar och stelna något. Häll upp fudgen i en folieform med bakplåtspapper i botten, låt den stelna i kylen och skär upp i bitar.







1 kommentar:

Mathilda sa...

Men guuu! VA GOTT! Ska jag absolut prova att göra! Har du gjort dem? Svårt?