lördag 3 oktober 2009

Mitt hem

Här kommer lite vardagsrumsbilder från Mickes och min lägenhet. Fjärilslyktan har fått flytta in och samsas med annat tingeltangel på mitt stora fat.







Även min mårbacka har fått flytta in och framför den står två rosa ljuslyktor av himalaya salt. Saltkristallet i lyktan börjar genom värmen ta åt sig fukten i rumsluften och avge negativa joner som förbättrar luften. Man har kunnat visa att saltkristallykor/lampor har god inverkan på andningsvägarna och den lokala saltgruvemiljö som skapas kan t.o.m ha en positiv inverkan på allergiker. Det är min yogalärare som har tipsat mig om dem och säger att hennes blommor där hemma växer så det knakar efter hon skaffade dem. Eftersom bland annat orkideer vantrivs hemma hos mig så får de stå nära min orkide och faktiskt så mår min orkide förvånantsvärt bra nu. Lyktorna ger ett väldigt behagligt sken och jag brukar ha dem tända när jag gör yoga :) Vill du läsa mer om saltlyktorna/lamporna så hittar du information HÄR


Det här fina fatet och odlingsklockan har jag fått av kära Viveca. I odlingsklockan, ett hjärta som jag har gjort på keramiken och hjärtan på tråd som jag passar till Eva på obestämd tid.



Tittar man riktigt noga i vänstra hörnet så är det något litet konstigt som inte riktigt passar in. En liten ljusbrun plupp.


Det är en liten svamp som har börjat växa i krukan. Naturen är häftig :)
Jag hoppas ni alla får en underbar kväll!


2 kommentarer:

Viveca sa...

Du har en massa vackra ting hemma! Är glad att jag har kunnat bidra med något :)

Kram

Jenny sa...

Va häftigt med en svamp i en inneplanta!
Fint Ni har det...(:
Och det där med saltet lät ju spännande!
Kram, Flisan