måndag 30 april 2012

Härlig bukett!




Då är det Valborg! Vädret ser ut att bli underbart idag. Det finns inget bättre än av att vakna av solen som försöker tränga sig in genom de nerdragna persiennerna. 

Jag hoppas ni får en underbar dag!

I dag bjuder jag på en riktigt, bullig kompakt bukett i rosa och lila toner!



torsdag 26 april 2012

Borgeby Kryddgård




Borgeby Kryddgård brukar jag och Micke handla när vi har vägarna förbi. Vid blotta ögat ser det ut som en liten butik men när du kommer in öppnar sig en dröm av kryddor och teer. Det bästa är att varje krydda inte kostar speciellt mycket vilket gör att du kan unna dig att prova på kryddor som du kanske inte annars hade vågat prova. Jag hade missat att de har en webbshop. Tack Malin, (M) alla kan baka för att du tipsade om det!


onsdag 25 april 2012

Krans i vitt och lime till begravning




Krans till begravning - tema = skogsinspirerad.
Den innehåller rosor, freesia, ornithogalum, kalanchoe, nejlika, julros, bupleurum, kuddmossa, spansk mossa, lärkkottar, bark, kvistar med mossa, murgröna, eucalyptus, plumosus och steelgrass. 









tisdag 24 april 2012

Vackert begravnings hjärta




Måste vissa detta fantastiska pastelliga hjärta som min arbetskamrat har gjort till en begravning. Ljuvliga färger helt enkelt.



måndag 23 april 2012

Efterlysning: Fairytale Design - PIRAT och PRINSESSA


Jag vill hitta dessa sötnosar från Fairytale Design.


Är det någon som vet hur jag kan få tag i både piraten och prinsessan?!?





torsdag 19 april 2012

Den här bloggposten vaccinerar 95 barn!


Foto: © UNICEF/Asselin

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial påunicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj


Bloggkampanjen tillsammans med Apotek Hjärtat är en del av vår årliga kampanj ”För varenda unge”. Under en månad anstränger vi oss lite extra för att värva nya Världsföräldrar.






En konstig känsla




Jag har fått en smärta i höger arm/axel som gör så ont. En ihållande strålande smärta som värker ut i fingertopparna. Nätterna är oroliga och jag får inte mycket sömn. I dag när jag gick upp så vek sig höger ben. Det ville inte bära mig. Jag kände inte ens mitt ben fast jag kunde röra det. Smärtan från armen/axeln var så intensiv och spred sig längs hela kroppen sidan men tog slut vid benet. En läskig känsla må jag säga. Men efter en minut liggandes på golvet kunde jag resa mig igen. Min högra fot är är nu helt kall och smärtan från armen går nu ända ner till tårna. Jag tror det är muskelinflammation som jag har fått. I dag är det vila som gäller med smärtstillande och sen väntar jobb igen. Jag hoppas att kroppen vilar upp sig och att smärtan packar sin väska och flyttar till andra breddgrader :)

Ta hand om er.




onsdag 18 april 2012

Planika Fires



Fint fint fint.
Jag gillar verkligen dessa soffbord där det finns en inbyggd plats för en liten mysig eld. Du hittar dessa fina soffbord hos Planika Fires.





lördag 14 april 2012

Söta gem!





Otroligt söta gem kan man köpa HÄR.
De finns som olika djur, som hjärtan, som frukter och som olika färdmedel. Helt otroligt söta som sagt. De gör en tråkig skrivbordsdag med pappershantering mycket roligare!




torsdag 12 april 2012

Nytt kök



Nytt kök ska det bli hos oss i år. Vad det ska bli är svårt att bestämma sig för. Jag har mina önskemål och Micke har sina och de skiljer sig åt om vi säger så.


Jag gillar detta köket. Speciellt lampan som är gjort av lampsocklar, som har fått textilsladdar och som har virats kring en stång. Enkelt och så snyggt. Har sett en annan version på nätet där man har gjort något liknande men lamporna har virats runt en rund stomme så att det blir som en modern takkrona. Så snyggt.



Skåpstommarna är från IKEA men har klätts in med plank som man sedan har betsat svart.







onsdag 11 april 2012

Blommande möbler


Foto: Raiza Cruz


Foto: Raiza Cruz


Ett blommande tips för den stora eller lilla festen, att klä upp en möbel man har hemma i vacker blomsterskrud. Man kan inte annat än bli glad och det kommer garanterat att bli ett fint samtalsämne på festen.





tisdag 10 april 2012

Vackert med julrosor!



Vackert och så enkelt. Julrosor med lavendel, rosmarin och gröna ranunkler.





måndag 9 april 2012

Vackra buketter med pärlhyacint





Jag älskar pärlhyacinter. Pärlhyacinten är en av mina favorit vårblommor. Så fort den kommer i handeln måste jag ha en hemma på soffbordet. Jag varierar mellan vit eller blå. Jag kan helt enkelt inte vara utan den! Vilken är din favorit vårblomma? Är du som jag glad för pärlhyacinter?

Ovan vackra buketter med just pärlhyacint!







söndag 8 april 2012

Pärlhyacinter




Ingen rast och ingen vila! Jag har jobbat hela veckan och jobbar två dagar till innan det är dags för en dags vila. Två dagar har dock varit korta arbetsdagar vilket har gjort att jag har hunnit med att fixa lite ändå vilket är skönt. I dag börjar jag inte förrän elva vilket har gjort att jag har kunnat ta mig en behövlig sovmorgon!

I går hade Micke gjort helstekt kalkon med alla dess tillbehör. Det blev så gott och så lyckat. Han är en mästerkock. Efterrätten fixade jag och det blev glass, med bär och hembakade kakor. Vi var så mätta efteråt av allt det goda.

Ovan, tre stjälkar av pärlhyacint, i en ljuskopp, samlade med en liten filtblomma som precis passar i koppen - istället för en liten vas!



lördag 7 april 2012

fredag 6 april 2012

Enkel bordsdukning!


Med en enkel tulpan i ägg kan man göra bordsdukningen vacker. Tänk er då ett helt hav med ägg med olika blommor i hur vacker det kommer att vara. Man kan kombinera detta ägg med äggen i detta inlägg: Vackert vårigt. Eller varför inte använda nedanstående arrangemang som bordsplacering. Man kan skriva direkt på ägget eller så kan man fästa en liten lapp på tulpanen med namn.






Jag var optimistisk. Att hinna ta bilder från butiken och våra olika arrangemang fanns det inte någon tid till. Vi hade folk från öppning till efter stängning. I dag blir det nog mindre folk och eventuellt lite tid över för att fota.

I går tog tulpanerna slut hos vår svenska leverantör. Inga mer svenska tulpaner i år. Nu får man frossa i andra blommor i stället och njuta av alla vårblommor som snart täcker rabatterna.



torsdag 5 april 2012

Påsk arrangemang med snittblommor!


Två enkla våriga och påskiga arrangemang med snittblommor som är enkla att göra och få till snyggt!



Fyll en vacker glasskål med vatten. Arrangera några färgade ägg (urblåsta är bäst) och stoppa sedan ner valfria blommor bland äggen. Se till så att blomsterstjälkarna hamnar i vattnet!





Stick ner snittblommor i en smal glasvas. Sätt ner sedan den smala glasvasen i en större glasvas och fyll i tomrummet mellan de båda vaserna med godisägg.

Lätt som en plätt! :)


I blomsterbutiken har vi fullt upp just nu. Våriga planteringar görs och våriga buketter. Har tagit med mig kameran varje dag men inte hunnit ta några foton. Ska se om jag hinner fram med den idag så jag kan visa hur det ser ut hos oss!

Trevlig torsdag på er!
Är det någon som ska till Blåkulla idag? ;)